Facebook Pixel
Барбарон БГ използва "бисквитки", за да подобри Вашето пазаруване. Натискайки "Съгласен съм" или използване на уебсайта по-нататък, Вие се съгласявате с използването на "бисквитките". - Научи повече - Съгласен съм

Политика за защита на личните данни

 

  1. Общи положения

Сигурността на данните, които сте ни поверили, е много важна за нас. Ето защо, ние защитаваме Вашите данни като прилагаме всички подходящи технически и организационни средства, с които разполагаме, за да не допускаме неразрешен достъп, неразрешено или злонамерено ползване, загуба или преждевременно заличаване на информация.

  1. Събиране и обработване на лични данни

          В електронния магазин на „Барбарон БГ“ потребителите се разделят на регистрирани потребители и нерегистрирани потребители /т.нар. „гости“/. Съобразно ЗЗЛД, регистрираните потребители имат право на достъп и промяна на личните си данни, както и да изискват от „Барбарон БГ“ да бъде закрит техният потребителски профил. Личните данни са информация, която служи за Ваша идентификация в „Барбарон БГ“, т.е. име, телефонен номер, електронен или пощенски адрес. Ако не ни предоставите данни за идентификация, не бихме могли да сключим с Вас договор за продукт или услуга.

  1. Използване и съхраняване на личните данни

„Барбарон БГ“ ще използва личните Ви данни за целите на техническото управление на сайта, за да Ви предостави достъп до специална информация или за обща комуникация с Вас. „Барбарон БГ“ няма да продава Вашите лични данни на трети страни, като служителите ни са длъжни да опазват поверителността на Вашите данни.

  1. Свобода на избора

Веднъж регистрирани, Вие имате възможност по всяко време да разглеждате и променяте информацията, попълнена при регистрацията в секция „Моят профил“. Чрез регистрационната форма, „Барбарон БГ“ събира следния тип информация: име, фамилия, адрес, пощенски код, телефон, е-mail, парола за достъп до сайта, история на плащанията, информация за поръчките.

  1. Право на достъп

Имате право по всяко време да поискате информация относно личните Ви данни, които съхраняваме. Може да се свържете с нас на посочените в сайта контакти, след което Вашите лични данни ще бъдат предоставени чрез електронна поща.

  1. Право да бъдеш забравен

Вие имате право по всяко време да изтриете лични данни, обработвани от „Барбарон БГ“, освен в следните ситуации:

  • имате отворена поръчка, която още не е изпратена или е частично изпратена;
  • в момента сте в процес на комуникация с наш консултант по разрешаването на даден въпрос за поръчка /подмяна, рекламация и т.н./;
  • ако сте направили покупка, ще запазим Вашите лични данни, във връзка с Вашата трансакция, според счетоводните правила.
  1. Сигурност

“Барбарон БГ“ ЕООД е администратор на лични данни по смисъла на чл. 3, ал. 1 от Закона за защита на личните данни. „Барбрарон БГ“ гарантира неприкосвеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от клиентите. Разкриване на информация е възможна единствено в случаите, когато същата е изискана от държавни органи или длъжностни лица, упълномощени със закон да изискват и събират информация, съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.   Всички данни преминават през: Comodo Essential: SSL Certificates. SSL /Secure Socket Layer/ представлява протокол за активиране на криптиране на данни в интернет или интранет, и за подпомагане на потребителите на уеб страници да потвърдят собственика на уеб сайта.

  1. Връзки към други Интернет сайтове

          Това изявление за защитата на поверителността се отнася за сайта, интернет магазин на „Барбарон БГ“, която се изработва от нас. Подстраниците в този сайт могат да съдържат връзки към други доставчици, които не прилагат изявлението за защита на поверителността. Затова, когато напускате този сайт, моля потърсете и прочетете изявлението за поверителност на всеки сайт, който събира лична информация.

  1. Уведомления за промени

Всички промени в нашата политика за защита на личните данни ще бъдат оповестявани в изявлението за поверителност.

  1. Картови плащания

За да Ви предпазим от злоупотреба при картови плащания, ние прилагаме най-добрите практики, препоръчани от международните картови организации.

Сигурността при въвеждане и пренос на картовите данни се осигурява чрез използването на SSL протокол за криптиране на връзката между нашия сървър и платежната страница на обслужващата ни банка. Автентичността на Вашата карта се проверява чрез код за сигурност (CVV2). В допълнение, за идентифицирането Ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентикация на международните картови организации – Verified by VISA и MasterCard SecureCode,  в случай, че сте регистрирани да ги използвате.

  1. Политика за поверителност на „Барбарон БГ“

„Барбарон БГ“ ЕООД е администратор на личните данни, които предоставяте и носи отговорност за тях, съгласно приложимия закон за защита на личните данни.

  1. Съхраняване на лични данни

„Барбарон БГ“ ще използва личните Ви данни единствено за целите на техническото управление на сайта, за да Ви предостави достъп до специална информация или за обща комуникация с Вас. Служителите на „Барбарон БГ“ са длъжни да опазват поверителността на Вашите лични данни.

  1. Достъп до лични данни

Вашите данни може да се споделят в рамките на „Барбарон БГ“ ЕООД. Данните, които се препращат на трети странни, ще се използват само за предоставяне на нашите услуги.„Барбарон БГ“ използва трети страни за подпомагане на определени договорни дейности или при изпълнение на законово задължение. Не предоставяме Ваши лични данни на трети лица, преди да сме се уверили, че са взети всички технически и организационни мерки за защита на тези данни, като се стремим да осъществяваме строг контрол за изпълнение на тази цел.

  1. Правно основание за обработване на лични данни

За всяко конкретно обработване на лични данни, които събираме от Вас, „Барбарон БГ ще Ви информира, дали предоставянето на лични данни се изисква от закона или е необходимо за сключване на договор, съответно, дали сте задължени да предоставите лични данни, както и какви последици са възможни, ако решите да не го направите.

  1. Право на достъп

По всяко време имате право да поискате информация относно личните Ви данни, които съхраняваме. Може да се свържете с нас на посочените контакти, след което Вашите лични данни ще бъдат предоставени чрез електронна поща.

  1. Право на преносимост

          Когато „Барбарон БГ“ обработва Вашите лични данни по автоматизиран начин, въз основа на Вашето съгласие за общи условия, Вие имате право да получите копие от Вашите данни в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат. Това включва само личните данни, които сте ни предоставили. Ако сте потребител, можете да изтеглите данните си от Вашия личен профил. Ако нямате профил в „Барбарон БГ“, Вашите лични данни ще Ви бъдат предоставени чрез електронна поща.

  1. Право на коригиране

„Барбарон БГ“ дава пълно право да поискате да коригирате Вашите лични данни, ако те са неправилни, включително, допълване на непълни лични данни. Ако имате профил в „Барбарон БГ“, можете да редактирате своите лични данни в страницата на профила си.

  1. Право да бъдеш забравен

Вие имате право по всяко време да изтриете лични данни, обработвани от „Барбарон БГ“, освен в следните ситуации:

  • имате отворена поръчка, която още не е изпратена или е частично изпратена;
  • в момента сте в процес на комуникация с наш консултант по разрешаването на даден въпрос за поръчка /подмяна, рекламация и т.н./;
  • ако сте направили покупка, ще запазим Вашите лични данни, във връзка с Вашата трансакция, според счетоводните правила.

Ако желаете да бъдете забравен в „Барбарон БГ“, изпратете e-mail на info@barbaron.bg.

Ако смятате, че „Барбарон БГ“ обработва Вашите данни по неправилен начин, имате право да подадете и жалба за неправомерно обработване на личните данни към надзорен орган за защита на личите данни.

  • Политика за поверителност на „Барбарон БГ“ при онлайн покупка

„Барбарон БГ“ използва Вашите лични данни, за да управлява процеса на онлайн пазаруване в „Барбарон БГ“, като обработва Вашите поръчки и връщания на продукти чрез нашите онлайн услуги и Ви изпраща известия за статуса на доставката, или при възникване на проблеми с доставката на продукт, закупен от нас. Също така, ще използваме Вашите лични данни, за да можем да разглеждаме жалби и въпроси, свързани с рекламации. Вашите лични данни се използват, за да Ви идентифицират, както и за да потвърдят адреса Ви пред куриерски фирми.

  1. Обработване на лични данни

„Барбарон БГ“ обработва следните категории лични данни: име, фамилия, адрес, пощенски код, телефон, е-mail, парола за достъп до сайта, история на плащанията, информация за поръчките.

Ако сте регистриран потребител, ще обработваме и Вашите лични данни, предоставени във връзка с профила Ви, като например: номер на профил и история на поръчките при нас.

  1. Достъп до лични данни

„Барбарон БГ“ използва трети страни за подпомагане на определени договорни дейности или при изпълнение на законово задължение. Не предоставяме Ваши лични данни на трети лица, преди да сме се уверили, че са взети всички технически и организационни мерки за защита на тези данни, като се стремим да осъществяваме строг контрол за изпълнение на тази цел.

Вашите лични данни, които се препращат към трети страни, се използват единствено за предоставяне на горепосочените услуги, например, при използване на куриерски услуги, във връзка с доставката на Вашата поръчка. „Барбарон БГ“ никога не прехвърля, продава или разменя Вашите лични данни за маркетингови цели на трети страни извън „Барбарон БГ“.

  1. Право да оттеглите съгласието си

„Барбарон БГ“ ще съхранява Вашите данни, докато сте активен клиент към услугите на „Барбарон БГ“.

  1. Политика за поверителност на „Барбарон БГ“ при обслужване на клиенти

„Барбарон БГ“ ще използва Вашите лични данни, за да насочва Вашите запитвания към съответните отдели /“Продажби“, „Рекламации“/ и банки или за да обслужва запитвания за продукти от „Барбарон БГ“. Ще отговаряме на въпроси, посредством телефон, е-mail или чрез социалните мрежи като Facebook. „Барбарон БГ“ ще използва личните Ви данни, за да се свърже с Вас при възникнали въпроси и проблеми с поръчката Ви. Също така, ще се свържем с Вас, ако имаме подарък за Вас, например: при Ваше участие в томбола или промоция, организирана от нас.

  1. Обработване на лични данни

„Барбарон БГ“ обработва следните категории лични данни: име, фамилия, адрес, пощенски код, телефон, е-mail, история на плащанията, информация за поръчките.

  1. Достъп до лични данни

Вашите лични данни, които се препращат към трети страни, се използват единствено за предоставяне на горепосочените услуги, например, при използване на куриерски услуги, във връзка с доставката на Вашата поръчка. „Барбарон БГ“ никога не прехвърля, продава или разменя Вашите лични данни за маркетингови цели на трети страни извън „Барбарон БГ“.

  1. Време за съхранение на личните данни

Ще съхраняваме Вашите данни в продължение на 12 месеца (1 година) за дневници с телефонни номера, e-mail адреси и кореспонденция.

  1. Право на възражение срещу обработване на лични данни, въз основа на легитимен интерес

Вие имате право да прекратите обработването на Вашите лични данни от „Барбарон БГ“, въз основа на интерес, като „Барбарон БГ“ е длъжен и няма да продължи да обработва личните Ви данни, освен ако не се докаже, че съществуват правни основания за това, които имат предимство пред Вашите интереси и права или поради съдебни искове и жалби за злоупотреба.

  1. Политика на „Барбарон БГ“ за поверителност при директен маркетинг

При изразено от Ваша страна изрично съгласие ще използваме Вашите лични данни, за да Ви изпращаме специални предложения, информационни проучвания или покани чрез е-mail адрес. За да подобрим услугите на „Барбарон“ БГ, спрямо Вас, ще Ви изпращаме подходяща информация за нови продукти, промоции, кампании, игри и томболи. Ще Ви препоръчваме продукти или ще Ви напомняме за продукти, които сте разгледали или предпочели и ще Ви предоставяме персонализирани оферти, спрямо Вашите предпочитания от „Барбарон БГ“. Всички тези специализирани услуги се основават на Ваши предишни покупки, продукти, върху които сте кликнали или разгледали, и информацията, която сте изпратили.

  1. Обработване на лични данни

„Барбарон БГ“ обработва следните категории лични данни: име, фамилия, адрес, пощенски код, телефон, е-mail, парола за достъп до сайта,върху какви продукти и оферти с кликнали /“cookies”/.

  1. Достъп до лични данни

Вашите лични данни, които се препращат към трети страни, се използват единствено за предоставяне на горепосочените услуги, например, към доставчици за маркетингова информация във физически или дигитален формат. „Барбарон БГ“ никога не прехвърля, продава или разменя Вашите лични данни за маркетингови цели на трети страни извън „Барбарон БГ“. Не предоставяме Ваши лични данни на трети лица, преди да сме се уверили, че са взети всички технически и организационни мерки за защита на тези данни, като се стремим да осъществяваме строг контрол за изпълнение на тази цел.

  1. Правно основание

Обработването на Вашите лични данни се извършва въз основа на Вашето изрично съгласие за получаване на директна реклама и маркетингова информация.

  1. Право да оттеглите съгласието си

  Имате право да възразите срещу получаването на маркетингови съобщения, включително срещу профилирането и анализа за целите на директния маркетинг като ни пишете на info@barbaron.bg.

  1. Време за съхранение на личните данни

Ще съхраняваме Вашите данни, предоставени за директен маркетинг, докато не оттеглите Вашето съгласие. Ще Ви считаме за неактивен клиент за маркетинг по е-mail адрес, ако не сте отворили нито един е-mail през последната една година. След този период, Вашите лични данни ще бъдат изтрити.

© 2006 - 2019 - Barbaron.bg, Всички права запазени Политика за поверителност